top of page

Onze Opleidingen

Scent Dog Academy verkoopt niet alleen afgewerkte honden maar leidt ook geleiders op tot volwaardig hondengeleider. Voor we met een klant in zee gaan, wordt er eerst bekeken met de klant wat de vragen en eisen zijn. Zo zal er een volledig plan op maat van de klant worden uitgewerkt. Hoe we de opleiding zullen doen en aan welke eisen moet voldaan worden. Er zal ook op regelmatige basis met de klant worden samengezeten om te kijken hoe de opleiding verloopt en zal er dagelijks er rapportage gemaakt worden over de werking van de hond. 

 Hieronder vind je de opleidingen die onze Academy aanbied: 

Socialisatie

Dankzij socialisatie wordt de pup opgeleid tot een echte werkhond. Deel van deze training is het sociaal maken van de hond aan mens, dier en omgevingen. Hen leren werken in alle omstandigheden die ze in het dagelijkse leven kunnen tegenkomen.

Via een intensieve training bereiden we deze honden voor om hun werk in het latere leven perfect te kunnen uitvoeren.

Wij leiden (op maat van de klant) honden op om deze taken te kunnen uitvoeren.. 

Meer info...

Gehoorzaamheid

Een hond moet ook tijdens zijn werk de nodige commando's kennen. Tijdens deze opleiding leren wij de nodige bevelen aan, die ze in hun latere werk nodig zullen hebben.

Wij leiden (op maat van de klant) honden op om deze taken te kunnen uitvoeren.klik op de afbeeldingen om ze te wijzigen.

Lees meer...


Detectie

Een hond kan geuren waarnemen op honderden meters afstand. Daarom worden honden meer en meer ingezet.

Scent Dog Academy leidt daarom honden op om deze geuren op te sporen en te detecteren. Dit kan gaan om drugs en explosieven , maar ook om wildlife, tabak, geld,...

Wij leiden honden op volledig op maat en volgens de wensen van de klant zodat ze de gevraagde taken perfect kunnen uitvoeren.

Lees meer...

Tracking/trailing

Via tracking of trailing is de werkhond in staat een bepaalde geur te volgen en te localiseren, met diverse doeleinden. Dit kan doormiddel van grondspoor (tracking) of door aircent (trailing).

Wij leiden onze honden op op maat van de klant. Zo kunnen wij voor hen de hond opleiden voor het vinden van mensen of voorwerpen. Dit kan zowel aan de hand zijn van menselijke geur, bloed of andere lichaamsvochten.

Lees meer...

Reddingshond/Verstekelingshond

Bij Search And Rescue gaat de aandacht uit naar het opsporen van vermiste personen, zowel levend als overleden personen.

Door de toenemende stroom van vluchtelingen, zien we meer en meer dat mensen zich verschuilen in oa vrachtwagens, containers en schepen. Dankzij onze intensieve trainingen en opleidingen, zijn onze honden in staat de menselijke geur te onderscheiden van andere geuren en deze aan te wijzen.

Wij leiden (op maat van de klant) honden op om deze taken te kunnen uitvoeren.

Lees meer...

Opleiding/begeleiding hondengeleider

Niet alleen honden hebben een goede opleiding nodig.  Ook de geleiders hebben een goede opleiding nodig, hoe ze met hun hond moeten omgaan en hoe ze deze moeten handlen.  Beiden moeten immers blindelings op elkaar kunnen vertrouwen en moeten ze ten alle tijden elkaar kunnen ondersteunen.  Binnen deze opleiding leggen we sterkt de nadruk op deze band en leren we de hondengeleider hoe hij het best ondersteund.  Ook leren we alle skill's die betrekking hebben op de gekozen discipline. 

Niet alleen een goed opleiding is van belang maar ook een constante begeleiding en evaluatie is zeer belangrijk.

Scent Dog Academy biedt de mogelijkheid om zowel hond als geleider te blijven begeleiden en op regelmatige en/of onverwachte momenten te evalueren.

Lees meer...

Simulatietrainingen

Scent Dog Academy leidt niet alleen honden en geleiders op maar geven ook de mogelijkheid om ervaringen in het veld op te doen.  Daarom bieden wij ook deze mogenlijkheid.  Scent Dog Academy werkt simulatietraining uit op maat van de klant en dit voor alle takken binnen onze opleidingen.  Onze scenaristen en simulanten maken van de oefeningen realistische situaties die uit het leven gegrepen zijn.  Aan het eind van deze oefeningen krijgt men van onze observators een debriefing waar de werk- en aandachtspunten worden besproken.  

Lees meer...

bottom of page