top of page

Onze Disciplines

Wil jij iets leuks doen met je hond? Wil je de band tussen jullie vergroten? Of heb je een probleempje? 

Ook particulieren kunnen in onze academy terecht voor opleidingen en begeleidingen

Deze opleidingen worden zowel in groep als individueel gegeven.

Puppyclass

Voor een puppy is het zeer belangrijk dat ze een goede socialisatie krijgen en dat ze kennis leren maken met de basis bevelen zoals zit, lig, kom hier,...  In onze puppy lessen komen deze zaken allemaal aanbod.  

Meer over ons programma: Lees hier

Gehoorzaamheid

Een hond die luistert, wie wil het niet?  Helaas gaat dit niet vanzelf.  Tijdens onze gehoorzaamheidslessen, werken we op een leuke en rustige mannier (zonder druk) aan de gehoorzaamheid van de hond. Zo leren we een hond mooi wandelen aan de lijn en los, komen op bevel, het blijven en noem maar op aan.  Doorheen de verschillende levels gaan we steeds meer verwachten van de hond.

Meer over ons programma: Lees hier

Socialisatie

In onze lessen socialisatie, leren we alles over hoe we een hond moeten laten gewennen aan bepaalde dingen.   SDA maakt samen met u een socialisatieprogramma op die we doorheen de lessen samen doorlopen.  Socialisatie kan zijn voor bepaalde situatie, mens en dier, geluiden, schoten,...

Detectie

Vind jij een drugs- en/of explosievenhond ook zo fassinerend.  Wel bij Scent Dog Academy kan je net als deze honden opzoek gaan naar een verborgen (legale) stof.  Dus geen drugs of explosieven maar wel bv geuren uit het keukenrek.  Doorheen de verschillende levels wordt je net zo opgeleid alsof je een echte  drugs- of explosievehondengeleider bent.  Via opdrachten en situatie ga je opzoek naar verstopte geuren en kom je terecht in een kat en muisspel met onze instructeurs


Basis Clickertraining

Clickertraining is een handige trainingsmethode om een hond  bepaald gedrag aan te leren. Het is een vorm van positieve training. We gaan het gewenste gedrag belonen doormiddel van een clicker, een klein plastic doosje dat een klik-geluid maakt.  Tijdens deze lessen kom je er alles over te weten.

Gedragsteraphie

Ook honden kunnen gedragsproblemen hebben, gedragingen die we liever niet bij onze hond zouden zien.  Dit kunnen uiteenlopende dingen zijn.  Tijdens de gedragsteraphie gaan we bekijken en observeren wat het ongewenste gedrag is en gaan we opzoek naar oplossingen.  

Parcourtraining

Tijdens deze lessen leggen we de nadruk aan het correct nemen van diverse toestellen.  Je kan het vergelijken met agility maar bij ons is het niet op tijd. 

DogFitt

Een leuke mannier om je hond fit en gezond te houden. Tijdens onze tocht komen we hindernissen tegen, dit kunnen dingen zijn in de natuur en/of aangelegd (oa een fit-o-meter).  Van deze hindernissen maken we gebruik om leuke oefeningen te doen.  Zo maak je van je wandeling een heuse avonturentoch.  

Deze oefeningen brengen bij tot het zelfvertrouwen en gehoorzaamheid. 

Tracking with dogs

Trek samen met je hond de natuur in voor enkele dagen.  Scent dog academy organiseert leuke trektochten met overnachting.  Overnachtingen kunnen in tenten zijn maar ook in leuke B&B's, dit wat de groep zelf wil.  De groep wordt tijdens enkele wandelingen voorbereid voor de grote tocht zodat de toch van 20km gemakkelijk kan worden gewandeld.

Start to Canicross

Wil  je samen met je viervoeter gaan lopen maar je weet niet hoe er aan te beginnen?  Dan is "start to canicross" zeker iets voor u.  In 10 lessen leren we de basisbeginselen van canicross.  We doen dit stap voor stap.  We geven zowel startdagen voor de ervaren loper als de beginnen lopers.

Begeleiding canicross

Wil je wedstijden lopen met je hond?  Dan is goede opleiding en begeleiding noodzakelijk.  Onze instructeurs geven jouw en je hond een goede begeleiding.  Ze helpen je verbeteren en maken je klaar voor de wedstrijden.

bottom of page