top of page

Ons team

Ons team staat garant voor kwalitatieve en professionele opleidingen

Filip Verachtert

CEO/instructeur/hondengeleider

Filip zit al jaren in het vak.  In zijn jonge jaren starte hij met gehoorzaamheid en sindsdien is het niet meer gestopt.  Hoewel Filip instaat voor de dagelijkse leiding, vind je hem nog dagelijks terug op de werkvloer.  Hij geeft nog steeds mee de opleidingen: Detectie, tracking/trailing,gehoorzaamheid,socialisatie, SAR en geeft ook gedragsteraphie.  Ook op operationeelvlak gaat hij nog steeds de baan op met onze operationele honden.

Filip heeft zich ook gespecialiseerd in scenariotrainingen

Wendy Verachtert

instructeur/hondengeleider

Wendy kreeg de passie mee van haar man Filip.  Door de jaren heen specialiseerde ze zich in het reddingswerk.  Hier is niet alleen 1 van onze SAR-instructeurs, maar werkt ook mee aan de opleidingen van onze honden.

Verder werkt Wendy ook graag op het veld, zo gaar ze regelmatig op stap met onze Bedwants- en reddingshonden.

Lore Verachtert

Polivalent medewerker

Scent Dog Academy is een familiebedrijf, daarom kon, ook de dochter niet ontbreken.

Lore studeerde dierenzorg en hondentrimmen.  Daarom is ze een belangrijke schakel binnen ons team.  Ze weet perfect hoe ze onze honden moet verzorgen en wat hun noden zijn.  

Lore helpt ook mee aan het socialisatietraject.  Lore zorgt er voor dat de honden klaar zijn voor een bezoekje aan de trimmer en de dierenarts.

Steven Sweeck

instructeur/hondengeleider

Bij Steven begon het allemaal bij een hobby.  Met Rana deed hij gehoorzaamheid en volgde hij op onze academy "detectie bedwantsen".  Al gauw bleek dat Steven meer wilde en hij ook over andere capaciteiten beschikte.  Daarom kunnen we Steven ook inzetten op operationeel vlak.  Steven gaat samen met Rana opzoek naar bedwantsen en is hij 1 van onze instructeur gehoorzaamheid.

bottom of page